Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wederopbouw Sint-Maarten van start

Wederopbouw Sint-Maarten van start

16/04/2018 20:51

De staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties van Nederland (in het middeen) bij het ondertekenen van de overeenkomst

De staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties van Nederland (in het middeen) bij het ondertekenen van de overeenkomst Foto: Rijksoverheid  

DEN HAAG - De wederopbouw van het door orkaan Irma verwoeste Sint-Maarten kan nu echt van start. De Wereldbank in Washington kan beginnen met het geleidelijk uitkeren van de 470 miljoen euro die door Nederland zijn vrijgemaakt. De geldpot wordt door de bank beheerd.

De overeenkomst werd maandag beklonken, namens Nederland door staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties. In overleg tussen vertegenwoordigers van Nederland, Sint-Maarten en de Wereldbank worden herstelplannen beoordeeld en komt na goedkeuring geld beschikbaar.

"Zo kan de vitale infrastructuur worden hersteld en de weerbaarheid van het land tegen (natuur-)rampen worden vergroot", aldus Knops. Nederland had voorwaarden gesteld aan zijn bijdrage. Zo moest er een speciale instantie komen om te voorkomen dat geld in de verkeerde zakken verdwijnt. Nederland gaf meteen na de ramp vorig jaar al miljoenen euro's noodhulp en hielp ook bij het eerste herstel. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina