Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tijdelijke subsidie brandstofprijs

Tijdelijke overbruggingssubsidie brandstofprijs

16/04/2018 10:57 - Ivan Cairo

Minister Stephen Tsang roept de samenleving op om als nooit tevoren zuinig om te gaan met brandstof.

Minister Stephen Tsang roept de samenleving op om als nooit tevoren zuinig om te gaan met brandstof. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De overheid gaat de brandstofprijs voor onbepaalde tijd subsidiëren met SRD 0,17 cent per liter. Dit doet ze naar aanleiding van de “drastische verhoging” op de internationale markt als gevolg van de militaire aanval van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk vrijdag op Syrië. Met het oog op de fragiele positie van de herstellende economie van Suriname is er spoedoverleg geweest over de plotselinge piek in de brandstofprijs.

Het ministerie van Financiën is nagegaan hoe de samenleving tegemoet kon worden gekomen en besloten is een deel van de government take tijdelijk in te leveren. De prijs van ongelode benzine, die in eerste instantie met SRD 0,34 verhoogd zou worden naar SRD 6,77 per liter, is vanwege de interventie teruggebracht naar SRD 6,60. De overheid komt in met SRD 0,17 voor elke liter 'unleaded' benzine, omdat bij deze brandstof de plotselinge verhoging het hoogst was, stelt het ministerie.

Desgevraagd zegt minister Stephen Tsang (HI en T) dat na calculaties van het ministerie van Financiën blijkt dat de overheid deze vorm van subsidie "tijdelijk op verantwoorde wijze nog kan dragen". Hij voegt eraan toe dat de interventie niet zo zeer te maken heeft met de verhoging, maar met de plotselinge en drastische stijging van SRD 0,34 per liter. Met deze actie wil de regering verwachte negatieve effecten minimaliseren. Tsang roept de samenleving op om als nooit tevoren zuinig om te gaan met brandstof.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina