Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Occupanten naar mensenrechtenhof

Occupanten willen stappen naar mensenrechtenhof

16/04/2018 16:05 - Gilliamo Orban

Martin Atencio (links) met een deel van de oocupanten

Martin Atencio (links) met een deel van de oocupanten Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Burgers die te Leiding 20 al vele jaren illegaal percelen bezethouden willen dat de regering ervoor zorgt dat die hen worden toegewezen. De groep zal binnenkort via De Nationale Assemblee een laatste poging wagen om haar zin te krijgen. Als dat niet lukt stapt ze naar het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens, zegt Martin Atencio, die opkomt voor de groep.

Op de vraag hoe groot de kans is dat deze zaak door het mensenrechtenhof wordt behandeld, zegt hij dat een ieder recht heeft op een stuk grond om te wonen. "Als de Staat dat niet regelt is het een schending van mensenrechten." Het gaat volgens hem om meer dan honderd mensen die onlangs samen dit besluit hebben genomen.

De kwestie speelt sinds 2007 maar de groep heeft zich geruime tijd stilgehouden. "De mensen krijgen nu aanmaningen en de politie wordt op hen afgestuurd", zegt Atencio over de plotselinge hervatting van het protest. Hij stelt dat tijdens het kabinet-Venetiaan/Sardjoe de occupenten was beloofd dat ze de percelen zouden krijgen en de perceeleigenaars met andere grond gecompenseerd zouden worden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina