Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Breeveld vraagt aandacht problemen onderwijs

Breeveld vraagt opnieuw aandacht problemen onderwijs

16/04/2018 09:09 - Ivan Cairo

Carl Breeveld is van mening dat de veiligheid van scholieren gegarandeerd moet zijn, ook bij het transport.

Carl Breeveld is van mening dat de veiligheid van scholieren gegarandeerd moet zijn, ook bij het transport. Foto: dWT  

PARAMARIBO - DOE-fractieleider Carl Breeveld vraagt opnieuw dringende aandacht van de autoriteiten voor zaken die te maken hebben met het onderwijs en dringend aangepakt moeten worden. Vandaag beginnen de scholen weer na drie weken paasvakantie, terwijl enkele brandende vraagstukken moeten worden opgelost.

Naar aanleiding van een verkeersongeval enkele weken geleden waarbij een schoolbus betrokken was, vond de politicus dat de veiligheid van scholieren gegarandeerd moet zijn, ook bij het transport. Breeveld stelde eerder onder meer voor dat chauffeurs van schoolbussen tweejaarlijks een training defensive driving krijgen. Ook zouden ze een bewijs moeten hebben dat ze voldoen aan voorwaarden van het ministerie van Justitie en Politie voor het besturen van zo een transportmiddel.

Bedrijven die leerlingentransport verzorgen en chauffeurs die hiermee belast zijn, zouden moeten worden geregistreerd en regelmatig zouden het interieur en de staat van de bus moeten worden gecontroleerd. De parlementariër opperde ook de introductie van een puntensysteem om maatregelen te treffen tegen bestuurders of eigenaars van bussen na een overtreding. Daarnaast moet er voorlichting worden gegeven aan bestuurders, leerlingen, ouders en op scholen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina