Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Voldoende schuilplekken orkaanseizoen St Maarten’

‘Voldoende schuilplekken orkaanseizoen Sint-Maarten’

15/04/2018 05:05

De Nederlandse staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De Nederlandse staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Foto: Government.nl  

DEN HAAG - Als er in de komende maanden opnieuw een orkaan Sint-Maarten bedreigt, dan zullen er voldoende schuilplekken zijn waar mensen veilig terechtkunnen. Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van Nederland zegt daar garantie over te geven.

Op 1 juni begint het nieuwe orkaanseizoen in het Caribisch gebied. Volgens Knops gaat het niet lukken om nog voor die tijd alle daken op Sint-Maarten te repareren. "Wat ik wel kan garanderen is dat de mensen waarvan de daken niet gerepareerd zijn, stel dat er een orkaan zou komen, dat we nu wel de voorzieningen treffen om die mensen goed op te vangen", aldus Knops.

Volgens de staatssecretaris zijn tijdens de zogeheten Early Recovery-fase alleen de daken aangepakt van de kwetsbaarste bewoners van Sint-Maarten, zoals ouderen en hulpbehoevenden. Maandag tekenen Nederland en de Wereldbank een overeenkomst, waardoor de wederopbouw op Sint-Maarten kan beginnen. De grote reparaties aan de infrastructuur van het eiland kunnen dan beginnen. Het is de bedoeling dat de gebouwen en huizen orkaanbestendiger worden. Caribisch Netwerk

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen