Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Niet opgehaalde busvergunningen vervallen

Niet opgehaalde busvergunningen vervallen

15/04/2018 06:47 - Gilliamo Orban

Niet opgehaalde busvergunningen vervallen

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Marlon Schoonhoven, waarnemend directeur Transport, blijft erbij dat de verlengde busvergunningen die niet zijn opgehaald vóór 29 maart, zijn vervallen. Dat heeft hij onlangs in een meeting kenbaar gemaakt aan de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) die duidelijkheid hierover wilde.

Slechts de helft van de 156 verlengde busvergunningen is opgehaald bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). "Als we nu toelaten dat de bushouders hun vergunningen alsnog kunnen krijgen dan gaan ze ons niet meer serieus nemen. De mensen gaan nonchalant blijven en we gaan maar aan de gang blijven", zegt Schoonhoven. Het ministerie heeft op diverse manieren getracht om bushouders te bereiken.

OWT en C is bezig met het ordenen van de sector en wil dat zaken volgens het boekje plaatsvinden. Hierdoor moet er een einde komen het gedoogbeleid. "Ook willen we de kans verkleinen dat ambtenaren tyuku of smeergeld nemen van bushouders die bijvoorbeeld hun vergunning niet op tijd hebben ingediend om verlengd te worden", aldus Schoonhoven. Zes maanden voordat de vergunning vervalt, moet de verlenging worden aangevraagd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina