Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tweede fase woningbouw Vredenburg bekrachtigd

Tweede fase woningbouw Vredenburg bekrachtigd

14/04/2018 10:12

Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank.

Ginmardo Kromosoeto, directeur van de Surinaamse Postspaarbank. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Surinaamse Postspaarbank (SPSB) heeft vrijdag een vervolgovereenkomst getekend met de Chinese onderneming Broad Homes International voor de bouw van woningen in Vredenburg, Wanica. In twee fasen, waarvan de eerste al gaande is, moeten er totaal driehonderd huizen verrijzen. De overeenkomst voor fase 1 werd in 2016 getekend in Hong Kong.

Vertegenwoordigers van Broad Homes International zijn momenteel in Suriname; ze maken deel uit van een delegatie uit de Chinese provincie Hunan, die hier is in verband met een investeringsprogramma tussen de twee landen. De ondertekening was in de Banquet Hall van Hotel Torarica waar er een handelsconferentie werd gehouden. Door nu de Memorandum of Understanding te tekenen, hoeft er bij afronding van de eerste bouwfase niet gewacht te worden op ondertekening van de overeenkomst om de tweede fase in te gaan.

SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto vertelt dat er in de derde fase woningen gebouwd zullen worden op een terrein van vijf hectare groot te Okrodam. De overeenkomst daartoe is in voorbereiding. Het woningbouwproject wordt gefinancierd door China, dat een lening tegen een zachte rente heeft gegeven aan de Surinaamse overheid. De SPSB is de beheerder van het project. Het maximumbedrag voor een lening bij de bank voor een woning is SRD 150.000.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina