Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hunan en Suriname diepen samenwerking uit

Hunan en Suriname diepen samenwerking uit

14/04/2018 07:19 - Merredith Bruce

Minister Gillmore Hoefdraad  is tijdens zijn toespraak ingegaan op de economische voordelen van de samenwerking met Hunan.

Minister Gillmore Hoefdraad is tijdens zijn toespraak ingegaan op de economische voordelen van de samenwerking met Hunan. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Een delegatie van de Chinese provincie Hunan oriënteert zich momenteel in Suriname op de mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van handel en economie. Er is vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend tijdens een eendaagse conferentie met als thema ‘Hunan Caribbean Conference on Investment and Trade Cooperation’ die is gehouden in de Banquet Hall van Hotel Torarica.

"Nu de MoU (Memorandum van overeenstemming) is getekend, is het officieel geregeld en gaan we kijken in hoeverre ze geïnteresseerd zijn om onze projecten te ondersteunen", zegt minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. Hij vindt dat de samenwerking heel veel betekent voor Suriname; ze is op nagenoeg alle sectoren gericht, maar voor de minister staan toerisme en agribusiness hoog op de agenda.

President Desi Bouterse heeft in 2013 een bezoek gebracht aan China waarna de eerste stappen zijn gezet om de samenwerking en investeringen te stimuleren. De delegatie van belanghebbenden uit de publieke en private sector in China brengt nu, vijf jaar later, een tegenbezoek. Er zijn op de conferentie bestaande en nieuwe projecten gepresenteerd; de Chinese provincie heeft de eigen interessegebieden en potentie verlegd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina