Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cosmeticasector in de lift

Cosmeticasector in de lift

14/04/2018 23:13 - Amanda Palis

Marion Stekkel, voorzitter van Women in Business Suriname aan het woord tijdens de meeting met de ondernemers binnen de cosmeticasector.

Marion Stekkel, voorzitter van Women in Business Suriname aan het woord tijdens de meeting met de ondernemers binnen de cosmeticasector. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - "De cosmeticasector kan tot een miljoenenindustrie uitgroeien, maar we moeten er werk van maken om hem ‘exportklaar’ te maken”, vertelt Marion Stekkel, voorzitter van Women in Business Suriname. De vrouwenorganisatie organiseerde donderdag voor ruim dertig verschillende ondernemers binnen de cosmeticasector een netwerk- en kennismakingsavond.

Speciaal daarvoor was Terry Feldman, een chemicus uit Canada, naar Suriname gehaald. Stekkel: "Deze avond is bedoeld om de chemicus een indicatie te geven welke wetenschappelijke kennis en gebreken er zijn binnen de cosmetica in Suriname." In de toekomst wil de organisatie met de verzamelde data een workshop van twaalf weken verzorgen, waarbij gefocust zal worden op zowel het technische als het managementgedeelte.

Women in Business Suriname besloot een uitstap te doen naar cosmetica na haar jaarlijkse beurs van 2017, die volgens Stekkel een goede indicator is om te zien welke trend zich ontwikkelt binnen het ondernemersveld. "Er waren zeker meer dan zeven bedrijven en start-ups aanwezig die producten voor haar, gezicht en alles dat met beauty te maken heeft, aanboden. Het is onze taak als organisatie om uit te gaan zoeken wat de mogelijkheden zijn voor Suriname, zodat onze ondernemers hun potentie kunnen bereiken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina