Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zuid-Amerika steunt Amerikaans 'bid' WK 2026

Zuid-Amerika steunt Amerikaans 'bid' WK 2026

13/04/2018 20:27

FIFA-voorzitter Gianni Infantino (l), Conmebol-voorzitter Alejandro Dominguez (m) en voorzitter Claudio Tapia van de Argentijnse Voetbalbond tijdens het Conmebol-congres.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino (l), Conmebol-voorzitter Alejandro Dominguez (m) en voorzitter Claudio Tapia van de Argentijnse Voetbalbond tijdens het Conmebol-congres. Foto: AP  

BUENOS AIRES - De Zuid-Amerikaanse voetballanden steunen de poging van Canada, de Verenigde Staten en Mexico om het WK van 2026 binnen te halen. Tijdens het congres van de Zuid-Amerikaanse federatie Conmebol spraken de tien landen unaniem af om zich achter het Amerikaanse 'bid' te scharen.

De drie landen uit Noord- en Midden-Amerika willen het mondiale voetbaltoernooi over acht jaar gezamenlijk organiseren."De landen van de Amerika's hebben historische banden'', zei Conmebol-voorzitter Alejandro Dominguez. "We denken dat het Zuid-Amerikaanse voetbal kan en moet bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal op het hele Amerikaanse continent.''

Ook Marokko heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie. De leden van de wereldvoetbalbond FIFA buigen zich op 13 juni, tijdens het congres in Moskou voorafgaand aan het komende WK, over de plannen van beide kandidaten. In principe bepalen ze dan ook gelijk waar het WK 2026 wordt gehouden. Als de twee kandidaten niet aan de voorwaarden voldoen, mogen ook landen uit Europa en Azië zich aanmelden. DVHN.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina