Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouwen kiezen eerder voor studiebeurzen

Vrouwen kiezen eerder voor studiebeurzen

13/04/2018 03:05 - Amanda Palis

OAS-vertegenwoordiger Nancy Robinson en de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Goncalves de Aguiar Neto tijdens de persconferentie over de International Scholarship Fair 2018.

OAS-vertegenwoordiger Nancy Robinson en de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Goncalves de Aguiar Neto tijdens de persconferentie over de International Scholarship Fair 2018. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Met de International Scholarship Fair 2018 vrijdag in de KKF-hal willen de Braziliaanse ambassade en de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) Surinaamse studenten de mogelijkheid bieden om buiten de grenzen te kijken naar educatiemogelijkheden op bachelors-, masters- en doctoraal niveau. Ambassadeur Laudemar Goncalves de Aguiar Neto roept meer mannen op om zich op te geven voor de studiebeurzen.

"Er komen veel meer studiebeursaanvragen binnen van vrouwen dan van mannen", merkte Nancy Robinson, OAS-vertegenwoordiger in Suriname, donderdag op tijdens een persconferentie over het evenement. Waarom vrouwen zich eerder opgeven dan mannen is nog niet duidelijk. "Maar het is een internationale trend die wij ook opmerken in Brazilië. Straks hebben wij meer hoog afgestudeerde vrouwen dan mannen", aldus Goncalves de Aguiar Neto.

Er zullen twaalf ambassades - ook honorair consulaten - en internationale organisaties informatie verschaffen over hun land en beschikbare studiebeurzen. De Braziliaanse ambassadeur noemt onder meer Guyana, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het is nu nog koffiedik kijken over het rendement van de fair in KKF, maar de organisatie erkent dat er duidelijke drempels zijn waardoor studenten deze kansen niet optimaal benutten. Robinson noemt de taal, financiële barrières of een land zonder familieleden als redenen dat Surinamers de kat uit de boom kijken. Zij drukt daarom de ambassades op het hart een meer "interactieve en proactieve rol" in te nemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina