Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voertuigen politie onterecht toegewezen

Voertuigen politie onterecht naar privépersonen

13/04/2018 06:05 - Ivan Cairo

VHP assembleelid Krishnakoemarie Mathoera

VHP assembleelid Krishnakoemarie Mathoera Foto: dWT  

PARAMARIBO - In De Nationale Assemblee (DNA) is donderdag gevraagd om onderzoek naar de bestemming van politievoertuigen die de afgelopen periode aan privépersonen zijn toegewezen. De voertuigen moeten terug naar het Korps Politie Suriname omdat het korps door een tekort aan wagens niet adequaat zijn taken ter handhaving van de wet kan verrichten.

De kwestie werd aangezwengeld door VHP-assembleelid Krishnakoemarie Mathoera. Ze voerde aan dat de gemeenschap al geruime tijd te maken heeft met ernstige vormen van criminaliteit en dat de politie onvoldoende middelen heeft om adequaat daarop in te spelen. Zij bracht naar voren dat voertuigen van het KPS, waaronder bussen en pick-ups, voor reparatie waren afgestaan aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C).

Na reparatie zijn deze voertuigen niet teruggegeven aan de politie, volgens Mathoera. De wagens zouden aan vrienden en politieke loyalisten zijn gegeven door toenmalig OWT en C-minister Jerry Miranda. Mathoera vindt dat in het kader van corruptiebestrijding er een onderzoek moet komen. Fungerend parlementsvoorzitter Melvin Bouva kreeg een lijst met de voertuigen en kentekennummers.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen