Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Visserijsector leert conflicten te beheersen

Visserijsector leert conflicten te beheersen

13/04/2018 16:32

Visserijsector leert conflicten te beheersen

Foto: NII  

PARAMARIBO - Achttien deelnemers hebben donderdag met succes de driedaagse workshop Conflictbeheersing in de visserijsector afgerond. Deze was georganiseerd door het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het doel van de training is om vissers en personeelsleden van het ministerie de nodige kennis van conflictbeheersing bij te brengen. Dit meldt het NII.

Conflicten doen zich overal voor en ook in de visserijsector is er regelmatig sprake van conflicten en meningsverschillen. Om deze conflicten aan te pakken is het van belang om over bepaalde kennis en vaardigheden te beschikken. Zo kunnen conflicten geanalyseerd en beheerst worden én kan ervoor gezorgd worden dat deze niet escaleren.

Onderdirecteur Yolanda Babb-Echteld van Visserij is van mening dat deze driedaagse training elke participant de nodige competenties zal bieden om op de juiste manier om te gaan met conflicten in het dagelijkse leven. Door samen het visserijbeheer in Suriname te verbeteren, kan volgens haar worden gegarandeerd dat de sector bloeiend en productief blijft. De training werd verzorgd door Gwendolyn Smith van Perspectives of Freedom Foundation.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina