Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Krasse taal minister bij bezoek aan KPS

Krasse taal Juspol-minister bij bezoek aan KPS

13/04/2018 10:41 - Van onze redactie

Krasse taal minister bij bezoek aan KPS

 

PARAMARIBO - “Geheimhoudingsplicht, juiste attitude, goede communicatieve vaardigheden, creativiteit en respect voor het bevoegd gezag zullen wederom hun intrede doen binnen alle afdelingen van het ministerie van Justitie en Politie.” Dat beloofde minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie donderdag aan politieambtenaren tijdens zijn kennismakingsbezoek aan het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan.

De bewindsman heeft daarbij duidelijk gesteld dat zaken als corruptie, het aannemen van smeergelden en het doorspelen van confidentiële informatie aan derden met wortel en tak zullen worden uitgeroeid. Getrouw, die uitkijkt naar een productieve samenwerking met de politie, werd ontvangen door plaatsvervangend korpschef Darnie Stolk, het managementteam, afdelingshoofden en medewerkers. Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van de Surinaamse Politiebond (SPB) en de Bond Burgerpersoneel bij het KPS.

SPB-voorzitter Raoul Hellings heeft Getrouw de volle ondersteuning toegezegd. Hij kijkt uit naar een uitnodiging van de minister op korte termijn voor de bespreking van zaken die een oplossing behoeven. Politiecommissaris Stolk zei een productieve samenwerking tegemoet te zien op basis van wederzijds respect. Hij gaf verder mee dat de politie haar werk doet met de beschikbare middelen door toepassing van strategieën van crisismanagement. Waarnemend korpschef Antonio Chin is in het buitenland op dienstreis.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina