Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Casas weet niets van onderzoek veiligheid SLM

Casas weet niets van onderzoek vliegveiligheid SLM

13/04/2018 15:18 - Wilfred Leeuwin

Casas weet niets van onderzoek veiligheid SLM

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De burgerluchtvaartautoriteit van Suriname (Casas) weet “helemaal niets” van een onderzoek naar de vliegveiligheid bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), dat zou zijn uitgevoerd door de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD).

Casas-directeur Anjulio Wolf verwijst net als luchtvaartdeskundigen naar de wet 'Veiligheid en beveiliging burgerluchtvaart' van 2002. Daarin staat dat Casas op basis van internationale standaarden, waaraan Suriname moet voldoen, bevoegd is dit onderzoek te doen.Wolf benadrukt dat Casas nimmer heeft bevestigd dat de vliegveiligheid bij de SLM niet in gevaar zou zijn. "Casas kon daarover geen uitspraken doen, omdat niemand misstanden heeft gerapporteerd."

Verwijzend naar internationale standaarden zegt de directeur dat het afhandelen en beladen van vliegtuigen wel degelijk verband houdt met de vliegveiligheid. "Het heeft er wel mee te maken en kan de vliegveiligheid in gevaar brengen", zegt Wolf. Volgens hem is deze hele kwestie "een zeer lastige", die sinds zijn aantreden enkele weken terug de volle aandacht heeft van Casas. Alles wordt gedaan om de vliegveiligheid te garanderen. Ook het feit dat geen enkel beladingsbedrijf op de luchthaven gecertificeerd is, zal snel worden aangepakt, omdat dat een luchtvaartvereiste is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina