Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brug Saramaccakanaal: bouw in volle gang

Bouw brug Saramaccakanaal in volle gang

13/04/2018 00:00 - Gilliamo Orban

Er wordt gewerkt aan een tweede brug over het Saramaccakanaal. Het is de bedoeling om deze brug eind 2018 op te leveren.

Er wordt gewerkt aan een tweede brug over het Saramaccakanaal. Het is de bedoeling om deze brug eind 2018 op te leveren. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De bouw van nog een brug over het Saramaccakanaal is in volle gang. Het streven is om die eind december op te leveren. Dat zegt Ashwin Kalloe, projectmanager van het aannemingsbedrijf Haukes dat belast is met het werk. Het opzetten van de brug maakt deel uit van het Dalian IV-project.

Volgens Kalloe zijn de fysieke werkzaamheden in augustus gestart. Aan weerszijden van het kanaal zijn duikers geplaatst om de ontwatering in orde te maken. De zijde op het terrein van voormalig houtbedrijf Bruynzeel is al afgerond, terwijl de andere kant bij de Industrieweg deze maand wordt afgemaakt.

Haukes is in november gestart met de bouw van de brug. Volgens Kalloe is het bedrijf nu bezig met de onderbouw. De bedoeling is om in juni te beginnen met de bovenbouw. Het gaat om het voetpad, een rijgedeelte van de (brom)fietsers en een rijbaan voor onder meer auto's.

De brug met opritten aan de weerzijden zal 262 meter lang zijn. De nieuwe brug is noodzakelijk omdat de brug van de Van 't Hogerhuysstraat, die ook over het Saramaccakanaal gaat, wordt aangepakt. Mogelijk wordt die brug breder dan hij nu is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen