Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten drugszaak luchthaven in het vizier

Politie heeft verdachten drugszaak luchthaven in het vizier

12/04/2018 07:28 - Cheflin Paulus

Politie heeft verdachten drugszaak luchthaven in het vizier

 

PARAMARIBO - De politie heeft enkele verdachten in het vizier in de zaak waarbij zondag een grote partij cocaïne in een container werd onderschept op de Johan Adolf Pengel-luchthaven. De redactie verneemt dat het vermoedelijk gaat om medewerkers van de luchthaven.

"We hebben zoeklijnen en er zijn wat zaken boven water gekomen, kort nadat wij van start zijn gegaan met het onderzoek. Er is dus goede hoop dat er wat schot komt in deze zaak", reageert Humphrey Naarden, hoofd van de Narcoticabrigade op vragen van de Ware Tijd. Omdat de zaak nog vers is, kan hij niet precies aangeven wie erbij betrokken zijn. Hij geeft wel aan dat een aantal medewerkers die toegang tot de afdeling hebben ondervraagd zullen worden.

"Wij gaan iedereen ondervragen, zo zullen wij erachter komen wie verdachte en/of getuige is. We willen dat alles duidelijk wordt. Alles wordt nu op een rijtje gezet." Ook de camerabeelden worden bekeken. De politie blij is met de drugsvangst, omdat daaruit blijkt dat zij haar werk naar behoren doet en drugssmokkelaars de autoriteiten niet te slim af zijn.

Aan de andere kant maakt Naarden zich als burger wel zorgen. "Als persoon sta je versteld van de ontwikkelingen op het gebied van drugssmokkel. Los van het feit dat wij de drugs onderscheppen, vind je het niet goed dat het land elke keer negatief in het nieuws komt, omdat er weer drugsvangsten zijn geweest binnen onze grenzen."

De drugs zijn gevonden in de dubbele bodem van een bagagecontainer van een KLM-vlucht naar Nederland. Het spul was in 55 pakken verstopt en had een totaal gewicht van 63 kilo. Het Bestrijding Internationale Drugssmokkel-team (BID-team) stuitte op de grote vangst tijdens een controle. De zaak wordt nu verder onderzocht door de Narcoticabrigade.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina