Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het was meteen einde feest’

‘Het was meteen einde feest’

12/04/2018 09:59 - Merredith Bruce

‘Het was meteen einde feest’

 

PARAMARIBO - “Ik heb haar onmiddellijk opgetild en in de garage overgeplaatst, haar kleren uitgedaan, een deken laten halen en haar daarin gewikkeld. Maar ze vertoonde geen tekenen van leven meer”, vertelt Patrick terwijl hij de handelingen demonstreert. Hij heeft van dichtbij meegemaakt hoe Sheraudyse Eskak (8) zondag tijdens het feestje van zijn zoontje de geest gaf. Het meisje stond op het punt om een liedje voor de jarige te zingen.

Welk liedje dat zou worden, zal voor altijd een raadsel blijven, want precies op het moment dat ze de microfoon pakte, zakte ze in elkaar en ze is nooit meer opgestaan. "Het was meteen einde feest." Het meisje was kind aan huis op het bewuste adres waar ze ook bijlessen volgde. Haar broer Roché vertelt dat ze erg enthousiast was om naar het feestje van haar buurjongetje te gaan. De broer zegt dat zijn zusje kleren en andere spullen in haar schooltas had ingepakt om mee te nemen.

"Ze zei 'vandaag ga ik verhuizen. Ik neem alles van me mee'." De vrouw van Patrick, die bijlessen verzorgde aan Sheraudyse, keek vreemd op toen ze met haar schooltas kwam aanlopen op het feestje. Achteraf bezien beschouwen de mensen dit als een teken van afscheid. Het meisje kleedde zich om en ging in het opblaasbare zwembad. "Op een gegeven moment, rond zes uur, was het etenstijd en de kinderen gingen eten en daarna weer spelen", vertelt Patrick.

De kinderen werden kort daarna bijeen geroepen om zich bij de muziekinstallatie te verzamelen. "Mijn zwager heeft de microfoon toen op de mixer aangesloten, zodat ze konden zingen." Sheraudyse popelde om als eerste te beginnen. "Precies op het moment waarop ze de microfoon in handen kreeg, is ze achterover gevallen." Hij vertelt dat het kindje eerst een korte gil had gegeven. Patrick zegt dat hij meteen dacht aan een stroomschok omdat het om elektrische apparatuur ging.

Of het kindje nog vochtig was, kan niet meteen duidelijk gesteld worden. Ze heeft niet meer gezwommen na het eten. "Ze had haar badpak nog aan, dus het kan dat het nog een beetje vochtig was", vertelt zijn vrouw. Patrick en zijn vrouw zijn in een dip. Ze hebben ze besloten om voorlopig geen bijlessen meer te verzorgen. "Het is geen prettig gevoel. Je voelt je verantwoordelijk. Het lijkt alsof jij er de oorzaak van bent dat een kindje bij jou is overleden en dat jij misschien niet gezorgd hebt dat alles goed is gegaan", zegt de man. De politie onderzoekt de zaak.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina