Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duel Suriprofs om te experimenteren

Duel Suriprofs gebruikt om te experimenteren met spelregels

12/04/2018 13:03

Duel Suriprofs gebruikt om te experimenteren met spelregels

Foto: Suriprofs.nl  

ZEIST - De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft het jaarlijkse duel tussen de Suriprofs en de ploeg die rechtstreeks promoveert naar de Eredivisie omgedoopt in de 'wedstrijd van de toekomst'. De ploegen testen op 12 mei vijf potentiële nieuwe spelregels.

Het betreft de effectieve speeltijd (twee keer dertig minuten in plaats van twee keer 45 minuten), indribbelen bij een vrije trap, de intrap in plaats van ingooi, doorlopend wisselen en bij een gelijke eindstand shoot-outs in plaats van strafschoppen.  

De KNVB juicht het experiment toe, vertelt secretaris-generaal Gijs de Jong van de voetbalbond. "Het Nederlands voetbal en de KNVB hebben altijd opengestaan voor innovaties", zegt hij op de site van de KNVB. "Als we het voetbal op lange termijn leuk willen houden voor onze kinderen, moeten we wel kijken naar vernieuwingen." NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina