Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte ‘slachtoffer seksueel molest’

Verdachte zware mishandeling ‘slachtoffer seksueel molest’

11/04/2018 05:44 - Van onze redactie

Verdachte zware mishandeling ‘slachtoffer seksueel molest’

 

PARAMARIBO - Een brede glimlach verscheen op het gezicht van Craig B. dinsdag in de rechtszaal, toen hij begreep dat hij naar huis mocht. Hij is in september aangehouden voor zware mishandeling, poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag. Craig heeft op 12 september uit woede gevochten met twee mannen met wie hij samen op een vissersboot werkte. De slachtoffers zouden daarbij vermoedelijk letsels hebben opgelopen.

Volgens het onderzoek is de verdachte vaker seksueel gemolesteerd. Vier andere mannelijke vissers die naar het schijnt seks met elkaar hadden, wilden Craig ook in dat gezelschap, maar hij weigerde mee te doen. Hij werd voor zijn onwil uitgescholden en bedreigd door de rest van de groep. Het onderzoek wees verder uit dat Craig meerdere malen werd betast als hij sliep.

Omdat hij zich constant verzette tegen deze handelingen, dreigden de overige vissers hem levend te verbranden en in zee te gooien, wetende dat hij niet kan zwemmen. Toen de situatie hem te veel werd, heeft hij met twee belagers uit de groep gevochten. Hij droeg de bootsman op gelijk terug te keren naar de stad en deed zelf aangifte bij de politie.

Advocaat Nalinie Ramnarain was vanaf het begin tegen de tenlastelegging van haar cliënt en refereerde daarbij aan het medisch rapport waaruit bleek dat de slachtoffers geen zware verwondingen hadden opgelopen. Officier van Justitie Rayshree Koendan eiste ondanks de opmerkingen van de raadsvrouw, een celstraf van twee jaar. Kantonrechter Dinesh Sewratan is niet meegegaan met dat voorstel. Hij vorderde ontslag van alle rechtsvervolging voor de verdachte.

Sewratan merkte op dat Craig uit psychische overmacht heeft gehandeld. "Hij werd de hele periode gemolesteerd op de boot. Hij was het zat en hij was ook bang. De verdachte is zelf aangifte gaan doen bij de politie, terwijl hij alle ruimte had om te vluchten", lichtte de rechter zijn vonnis toe. Deze redenen geven volgens hem aan dat Craig niet met opzet handelde, maar zich in een hoek gedrukt voelde.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina