Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Veiligheidsaspect geniet topprioriteit’

‘Veiligheidsaspect geniet topprioriteit’

11/04/2018 16:43 - Van onze redactie

De Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan en president Desi Bouterse.

De Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan en president Desi Bouterse. Foto: NII  

PARAMARIBO - “Het veiligheidsaspect geniet op beide agenda’s topprioriteit. Samen wordt er nagegaan welke mogelijkheden er zijn om Suriname te helpen voorkomen het slachtoffer te worden van geavanceerde criminaliteitsbewegingen”, zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken aan NII over de essentie van het bezoek dat de Amerikaanse ambassadeur Edwin Nolan woensdag bracht aan president Desi Bouterse.

"De ambassadeur heeft namens zijn regering alle ondersteuning toegezegd aan onze regering en concreet aan de president aangegeven dat met het ministerie van Buitenlandse Zaken en alle andere relevante actoren gewerkt zal blijven worden om zaken, dit onderwerp rakende, te blijven ondersteunen", sprak de bewindsvrouw. Verder kwam ook aan de orde de 'Summit of the Americas' die volgende week voor de achtste keer gehouden wordt. 

President Bouterse  laat zich bij die bijeenkomst vertegenwoordigen worden door de minister van Buitenlandse zaken. Suriname zal zich tijdens de summit sterk maken voor de eenheid binnen de hemisferische organisatie om verdeeldheid te voorkomen. "De ambassadeur heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om de standpunten zijn regering regarderende de Summit met ons te delen en wij hebben daar goede nota van genomen", aldus de minister. 

Tijdens het bezoek werden niet alleen de economische mogelijkheden tussen beide landen besproken maar ook een reeks van samenwerkingsgebieden tussen Amerika en Suriname die hoge prioriteit genieten, zoals veiligheidsvraagstukken, terrorismebestrijding en druggerelateerde activiteiten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen