Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruim 9.000 flessen afval tijdens wandelmars

Ruim 9.000 flessen afval tijdens wandelmars

11/04/2018 22:48 - Van onze redactie

Ruim 9.000 flessen afval tijdens wandelmars

 

PARAMARIBO - Een mini-onderzoek verricht door het recyclingbedrijf Samarja heeft het dumpgedrag van burgers tijdens de avondvierdaagse weer eens blootgelegd. Er zijn in de vier dagen samen 113 netzakken aan plastic afval opgehaald met 9.416 petflessen en blikjes. Het onderzoek is in opdracht van Fernandes Bottling Company uitgevoerd en wel voor de derde keer.

Van het opgehaalde afval bestond 75 procent uit petflessen en plastic afval van het materiaal hdpe (hoge dichtheid polyetheen). De rest was aluminiumblikjes. Het afval is alleen op de wandelroutes verzameld. Anwar Alibux, voorzitter van Samarja, vertelt dat het ophaalteam ook een honderdtal glazen flessen heeft aangetroffen. Er zijn dit jaar weliswaar 9.416 flessen verzameld, maar dit aantal ligt in werkelijkheid veel hoger.

Alibux vertelt dat er 23 netzakken van het ophaalteam verloren zijn gegaan, omdat die ongelukkigerwijs door de vuilophaalauto zijn meegenomen. Met die erbij, zou de werkelijke hoeveelheid die is opgehaald op ruim twaalfduizend komen te staan. "We missen dus bijna een vijfde deel."   Bij het eerste onderzoek in 2016 zijn er zesentwintigduizend petflessen en aluminium blikjes opgehaald en vorig jaar 10.164. Alibux denkt, uit ervaring, dat het werkelijke aantal dit jaar veel hoger zou kunnen liggen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina