Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leger assisteert politie bij ordeherstel Albina

Leger assisteert politie bij ordeherstel Albina

11/04/2018 07:12

Waterkant van Albina.

Waterkant van Albina. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Militairen zullen de politie van Albina bijstaan om de orde en rust te herstellen in de grensplaats, nadat er recent onregelmatigheden hebben plaatsgevonden. Die toezegging is gedaan door minister Ronni Benschop van Defensie, meldt het NII. De ordening van Albina, die geleid wordt door districtscommissaris (dc) Freddy Daniel van Marowijne, blijkt niet in goede aarde te vallen bij enkele bewoners.

Er is getracht om op 29 maart de nieuwe markt, die toen drie dagen geopend was, in brand te steken. Los hiervan zijn donderdagochtend bijna alle ramen van het gebouw van het commissariaat vernield. De dc vermoedt dat de straatventers betrokken zijn bij het vandalisme. Zij mogen niet langer hun waar verkopen op straat. De nieuwe markt is voor hen opgezet.

De politie van Albina is reeds geruime tijd onderbezet. Cyrano Asoiti, chef kabinet van de dc, zegt dat manschappen van het leger samen zullen surveilleren met de politie, die de leiding zal hebben. Naar zijn zeggen zullen de mensen van het gebied zich hierdoor veiliger voelen. "Bij verzet zullen de militairen de politie helpen om de orde te handhaven.

Recentelijk nog wilden mensen politiemannen te lijf gaan", zegt Asoiti. Hij wijst erop dat onder andere drugsverkopers tegen de ordening van de straatventers zijn, omdat ze hierdoor geen plek meer hebben om de drugs te verkopen. "In troebel water is het goed vissen", legt hij uit.

Met de hulp van het leger kunnen de gewapende machten ook beter patrouilleren op de Marowijnerivier. Tussen acht uur 's avonds en vijf uur 's morgens is de oversteek naar Saint Laurant, Frans-Guyana, namelijk verboden. "Dat gebeurt toch wanneer de politie niet te zien is op de rivier", zegt Asoiti.

Minister Benschop wijst erop dat het leger, naast zijn primaire taak als bewaker van 's lands grenzen en soevereiniteit, ook bijstand moet verlenen aan de politie wanneer hiernaar wordt gevraagd. Het Nationaal Leger en de politie hebben volgens de bewindsman eerder succesvol samengewerkt op dat vlak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina