Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Directeuren worden mogelijk vervangen

Directeuren EBS en Wegenautoriteit worden mogelijk vervangen

11/04/2018 15:32 - Van onze redactie

Directeur Rabin Parmessar van de EBS wordt mogelijk vervangen.

Directeur Rabin Parmessar van de EBS wordt mogelijk vervangen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft vorige week aangekondigd dat naast ministers ook de directeuren van enkele staatsbedrijven zullen worden vervangen. Ook op andere posten binnen de ambtenarij komen mutaties. Vorige week zijn reeds enkele nieuwe ministers beëdigd en vanaf dinsdag is er een nieuwe bewindsman op Volksgezondheid.

De Ware Tijd verneemt dat de directeuren Rabin Parmessar bij de EBS en Geo Norden bij de Wegenautoriteit Suriname zullen worden vervangen. Wie in hun plaats komt, is vooralsnog niet bekend. Desgevraagd stelt vicepresident Ashwin Adhin tegenover de krant dat er nog geen besluiten over de vervanging zijn genomen. Momenteel wordt geëvalueerd in hoeverre de directeuren bij de staatsbedrijven naar tevredenheid van de regeringstop hebben gefunctioneerd. Voor Parmessar is het "nieuws" dat hij waarschijnlijk wordt vervangen.

De Wegenautoriteit kwam recentelijk in opspraak nadat in het parlement door toenmalig minister Jerry Miranda werd bekendgemaakt dat het bedrijf geld bij de NDP had geleend om vlaggen te kopen in verband met de onafhankelijkheidsviering vorig jaar november. Die onthulling zorgde voor veel opschudding. Volgens de oppositie riekte deze zaak naar corruptie.

De ondervoorzitters van de NDP, André Misiekaba en Jennifer Geerlings-Simons, respectievelijk NDP-fractieleider en voorzitter van het parlement, waren niet op de hoogte van deze transactie en vroegen om duidelijkheid. Naar verluidt werd president tevens partijvoorzitter Bouterse met deze kwestie geconfronteerd op het moment dat Miranda de mededeling in het parlement deed.

Hij verdedigde de transactie evenwel als te zijn in nationaal belang. Deze zaak was, aldus Bouterse, tegen de comptabele regels, maar van corruptie was volgens hem hoegenaamd geen sprake. Hij zou zelfs bevorderen dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek zou instellen. Intussen hebben leden van de oppositie een verzoek bij de procureur-generaal gedeponeerd om een onderzoek in te stellen. Of de vervanging van Norden met deze kwestie te maken heeft is onduidelijk.

Waarom Parmessar weg moet bij de EBS is evenmin bekend. Hij kwam vorig jaar in aanvaring met de toenmalige Raad van Commissarissen van het bedrijf, dat hem toen aan de kant zette. Die actie gebeurde met goedkeuring van NH-minister Regilio Dodson. Parmessar werd in ere hersteld door president Bouterse waarna de rvc-leden van de EBS de eer aan zichzelf hielden en hebben bedankt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina