Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Antoine Elias gaat direct over tot actie

Antoine Elias gaat direct over tot actie

11/04/2018 18:24 - Van onze redactie

De overhandiging van het doument met de beleidsvoornemens aan de  nieuwe minister van Volksgezondheid Antoine Elias.

De overhandiging van het doument met de beleidsvoornemens aan de nieuwe minister van Volksgezondheid Antoine Elias. Foto: NII  

PARAMARIBO - De nieuwe minister van Volksgezondheid Antoine Elias gaat, gezien hij maar twee jaren heeft, direct over tot actie. Dit zei de bewindsman dinsdag bij de overdracht van de vertrekkende minister Patrick Pengel. Bij de overdracht kreeg Elias een document met de beleidsvoornemens van het ministerie voor de komende jaren, meldt het NII.

De beleidsissues betreffen onder andere de bilaterale samenwerkingen met de VN-organisaties, de Paho en de Human Resources in Health Planning en Health in all Policies, HIAP. Het document bevat ook een overzicht van de wetgeving die aangepast moet worden. De Tabakswet en de Wet Basiszorg zijn enkele van deze. Pengel gaf aan dat hij met trots het beheer van dit departement overdraagt.

"Ik heb ik de afgelopen twee en een half jaar continu kunnen rekenen op de technische capaciteit binnen het ministerie. Als nieuwkomer heeft het mij heel goed gedaan dat ik ondersteuning vond onder mijn staf. De uitdaging is daar, dus ik kan u garanderen dat uw staf u die ondersteuning zal geven die nodig is." Volgens Elias zal eenieder op het ministerie zijn rechterhand zijn. "Het succes of het falen zal van ons allemaal afhangen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina