Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Veiligheid brengen naar beheersbare proporties’

‘Veiligheid brengen naar beheersbare proporties’

10/04/2018 20:03 - Van onze redactie

‘Veiligheid brengen naar beheersbare proporties’

Foto: NII  

PARAMARIBO - “Een van mijn beleidsprioriteiten is om zoveel mogelijk de veiligheid te brengen naar beheersbare proporties in de samenleving en om daartoe te geraken maakt u van het OM sowieso deel van uit”, zei de nieuwe minister Stuart Getrouw van het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) dinsdag bij zijn kennismakingsbezoek aan het Openbaar Ministerie (OM).

Minister Getrouw zegt dat hij te allen tijde openstaat voor een goede samenwerking. Zijn beleid is ook gestoeld op de ervaring van de officieren. "Ik kom er niet onderuit. Dit is maar een kennismakingsbezoek, maar we zullen vaker met elkaar in contact treden, zodat we een beter werkverband kunnen creëren."

Voordat de bewindsman het personeel toesprak, gaf hoofdofficier van justitie Carmen Rasam een korte inleiding over de doelen en plannen van het OM. Digitalisering van de bedrijfsprocessen en procesdossiers zijn volgens Rasam op dit moment een paar van de uitdagingen. Zij gaf ook aan dat er een aantal projecten zijn uitgeschreven, die nog begroot moeten worden door de overheid. Een daarvan, de opleiding voor Vervolgingsambtenaren, de VIO-opleiding, is reeds in uitvoering.

Enkele officieren vroegen de aandacht van de minister voor de invulling van openstaande posten voor de beveiliging van de officieren. De kwestie rond de beveiliging van de officieren speelt sinds vorig jaar, maar de invulling van openstaande posten laat nog op zich wachten. Er is ook aandacht gevraagd voor de benoeming van een tweede Advocaat-Generaal en het regelen van enkele elementaire randvoorwaarden. NII

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina