Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sambel Trasie maakt furore in Nederland

Sambel Trasie maakt furore in Nederland

10/04/2018 18:07 - Audry Wajwakana

Sambel Trasie na de opvoering van hun succesvolle theaterstuk Getun Tiboh Mburi, dat ook in Nederland goed is ontvangen.

Sambel Trasie na de opvoering van hun succesvolle theaterstuk Getun Tiboh Mburi, dat ook in Nederland goed is ontvangen. Foto: Foto / Collectie Snaptastic - Sambel Trasie  

PARAMARIBO - Net als in Suriname heeft Sambel Trasie voor opschudding gezorgd onder theaterliefhebbers in Nederland. Op 2 en 6 april heeft het theatergezelschap twee uitverkochte shows gehad in de nieuwste evenementenlocatie Mushroom in Moerkapelle (Zuid-Holland).

Het theaterstuk 'Getun Tiboh Mburi' (Berouw komt na de zonde), dat vorig jaar december volle zalen in theater Thalia trok, werd er op de planken gebracht. Het verhaal is hetzelfde gebleven met hoofdacteurs Rubesh Kartopawiro, Gaffiere Marno en Edward Saiman. De gastacteurs Siris Doelbakir, Kevin Cruickshank en Gwen Mardan waren ook met het Sambel Trasie-managementteam meegereisd.

Het stuk dat een liefdesdrama is vermengd met humor, zang, en muziek, heeft het Surinaamse publiek tot tranen toe bewogen en heeft deze emoties ook onder het Nederlands publiek teweeggebracht. "Voor onze eerste buitenlandse shows waren we allemaal heel erg nerveus, omdat we ons voorbereid hebben op een ander soort publiek. Je weet nooit hoe men op het stuk zou reageren. De gasten waren ook ontroerd bij bepaalde scènes dus mogen we zeer tevreden zijn", zegt Jay Tjong A Tham, managing director van Sambel Trasie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina