Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Peneux gaat drop-outs begeleiden en adviseren

Peneux gaat drop-outs begeleiden en adviseren

10/04/2018 08:48 - Merredith Bruce

Ex-minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur start een consultancybureau.

Ex-minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur start een consultancybureau. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Oud-minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wil de komende periode besteden aan het begeleiden en adviseren van drop-outs, ofwel vroege schoolverlaters. Dat wordt onderdeel van het takenpakket van het consultancybureau dat hij binnenkort zal opzetten.

"Dat is één van de grootste zaken waar ik naar streef, omdat ik van oordeel ben dat er nog zoveel braakliggend terrein is in het onderwijs", zegt de oud-minister aan de Ware Tijd. Peneux heeft zijn functie op 4 april overgedragen aan zijn opvolger Lilian Ferrier, nadat hij in december zijn ontslag had ingediend bij de president. "Maar ik ga de huidige minister echt niet in de wielen rijden", benadrukt hij op voorhand over de plannen met zijn bureau.

Ferrier heeft zich ook een voorstander getoond van het benutten van kansen voor vroege schoolverlaters. Peneux wil daaraan een steentje bijdragen. "Want", zegt hij, "ze willen begeleid en gecoacht worden en willen weten wat de kanalen en de bronnen zijn om studiefinanciering te krijgen." Behalve het begeleiden en adviseren van drop-outs wil de oud-minister ook ambtelijke adviezen geven via zijn consultancybureau.

"Ik ken het ambtelijke op en top en daar wil ik mensen hulp bieden." Hij vat de primaire zaken waarop hij zich met het bureau wil gaan richten samen onder de noemer 'human resource development', de ontwikkeling van de mens binnen organisaties. Peneux is ook beëdigd makelaar/taxateur. Hij was niet erg actief in deze branche, maar denkt er aan om daar nu wel wat mee te doen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina