Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Japanner oudste man ter wereld

Japanner oudste man ter wereld

10/04/2018 17:03

De 112-jarige Masazo Nonako

De 112-jarige Masazo Nonako Foto: Guinnessworldrecords.com  

TOKIO - De 112-jarige Masazo Nonako uit Japan is door Guinness World Record erkend als de oudste man ter wereld. Hij krijgt de titel dinsdag tijdens een speciale ceremonie in de aanwezigheid van zijn naasten.

Nonaka is geboren op 25 juli 1905. Hij neemt de titel van oudste man ter wereld over van de Spanjaard Francisco Nunez Olivera, die eerder dit jaar op 113-jarige leeftijd overleed. In zijn jeugd werkte Nonaka als boer en houthakker. Later was hij eigenaar van een spa in zijn woonplaats Ashoro op het Japanse eiland Hokkaido. Nonako is nog regelmatig in de spa te vinden, daarnaast is hij liefhebber van aardbeiencake.

Volgens Guinness World Record is de oudste man die ooit heeft geleefd ook een Japanner. Jiroemon Kimura overleed in 2013 op 116-jarige leeftijd. De Française Jeanne Louise Calment is met 122 jaar de oudste persoon ooit. Zij overleed in 1997. NU.nl 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina