Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • FARC-leider gearresteerd voor drugshandel

FARC-leider gearresteerd voor drugshandel

10/04/2018 02:54

Jesus Santrich.

Jesus Santrich. Foto: AFP  

BOGOTA - Een van de hoogste leiders van de voormalige rebellengroep van Colombia, de FARC, is gearresteerd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota op verzoek van de Verenigde Staten. Jesus Santrich, voormalig vredesonderhandelaar en toekomstig congreslid, wordt door een rechtbank in New York beschuldigd van drugshandel, schrijft Bloomberg. "Dit is een slechte zaak voor het vredesproces", zei een ander belangrijk FARC-lid.

De rebellen hebben in 2016 een vredesovereenkomst getekend met de Colombiaanse regering dat een einde maakte aan 52 jaar van oorlog. Vorig jaar leverden de laatste rebellen hun wapens in. De beweging vormde daarna een politieke partij. Als onderdeel van de overeenkomst krijgt de FARC vijf zetels in beide kamers, ongeacht hoeveel stemmen ze halen bij verkiezingen. Santrich is één van de tien leden die plaats mogen nemen in het parlement. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina