Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoefdraad vraagt verdere ondersteuning van IsDB

Hoefdraad vraagt verdere ondersteuning islamitische bank

09/04/2018 20:07 - Ivan Cairo

Financiënminister Gillmore Hoefdraad

Financiënminister Gillmore Hoefdraad Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Suriname maakt momenteel een moeilijke periode door en zal de komende tijd nog steun nodig hebben van zijn ontwikkelingspartners. De Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) is daarom door financiënminister Gillmore Hoefdraad, gevraagd het land te blijven ondersteunen met geld en technische capaciteit.

Tijdens de jaarvergadering van de bank vorige week in Tunesië, voerde Hoefdraad in zijn presentatie aan dat de IsDB een belangrijke partner is geweest bij het herstel en de hernieuwde groeivooruitzichten van Suriname. "De overeenkomst van april 2016 met de Islamic Development Bank Group schetst het pad voor toekomstige ondersteuning van onze aanpassingsinspanningen door middel van toenemende concessionele financiële en technische ondersteuning", zei Hoefdraad.

Vorig jaar zijn de ontwikkelingsbank en de regering een werkprogramma overeengekomen dat projecten en schenkingen omvat die ongeveer 1,78 miljard US dollar bedragen. Deze projecten richten zich op gebieden zoals infrastructuur, landbouw en plattelandsontwikkeling, menselijke ontwikkeling, islamitisch bankieren en financiën alsmede handel en concurrentievermogen. Als voorbeeld noemde de bewindsman een aantal projecten zoals een masterplan transportsector, verbetering van de gezondheidszorg, sociale woningbouw en capaciteitsopbouw ten behoeve van het ministerie van Financiën.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina