Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname alert op mensenstroom uit Venezuela

Suriname alert op mensenstroom uit Venezuela

08/04/2018 17:07 - Van onze redactie

Suriname alert voor mensenstroom uit Venezuela

 

PARAMARIBO - Suriname houdt de mensenstroom uit Venezuela scherp in de gaten. Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie volgt de ontwikkelingen in Guyana met argusogen, vertelde hij vandaag aan Radio 10.

Nabij de grens met Venezuela heeft Guyana extra bewaking ingesteld, omdat duizenden Venezolanen hun land proberen te ontvluchten. De kans is groot dat zij via Guyana naar Suriname komen. De dc van Nickerie heeft vooralsnog geen redenen om zich daarover zorgen te maken, maar de autoriteiten in het grensdistrict zijn alert op bewegingen op de Corantijnrivier.

"Ik zie geen noemenswaardige bewegingen. Er is normaal reguliere controle op de rivier en als er abnormale bewegingen zijn, dan rapporteren we elkaar en koppelen wij terug met Paramaribo hoe te handelen", aldus de dc over de bewaking van de grens met Guyana. Sinds de crisis hebben tienduizenden Venezolanen de wijk genomen naar verschillende buurlanden. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina