Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ’Elvis wist heel goed wat hij deed’

’Elvis wist heel goed wat hij deed’

08/04/2018 19:03

Priscilla en Elvis Presley in 1967 op hun huwelijksdag in Las Vegas.

Priscilla en Elvis Presley in 1967 op hun huwelijksdag in Las Vegas. Foto: AFP  

LOS ANGELES - Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis Presley, beweert dat het muziekidool heel goed wist wat hij deed, toen hij stierf aan een hartaanval door drugs. Zij suggereert daarmee volgens de Engelse krant Daily Mail, dat de zanger zichzelf van het leven beroofde.

De 72-jarige deed haar uitspraken in de aanloop naar de première van de HBO-documentaire over het rockicoon, 'Elvis Presley: The Searcher', die op zaterdag 14 april wordt uitgezonden. Ze vertelt daarin hoe groot zijn verslaving was en zegt dat Elvis heel goed wist wat hij deed.

Volgens Priscilla Presley probeerden zij en andere dierbaren hem van de drugs af te helpen, maar zonder enig resultaat. "Mensen zeggen wel: 'Waarom deed niemand iets?' Maar dat klopt niet. We probeerden het, maar faalden. Je kon Elvis Presley niet vertellen wat hij moest doen."

Volgens Priscilla dankte Elvis zijn verslaving aan zijn korte diensttijd in het Amerikaanse leger. Toen hij in Duitsland gestationeerd was, zouden de soldaten drugs hebben gekregen om wakker te kunnen blijven. De onthulling komt een paar maanden nadat er 'zelfmoord'-aantekeningen opdoken, waarvan men gelooft dat de zanger die zelf heeft geschreven. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina