Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Arend deelt eerste klap uit

De Arend deelt eerste klap uit

08/04/2018 22:39 - Terence Oosterwolde

Een moment uit de vrouwenbasketbalfinale tussen Yellow Birds en De Arend, zondag in de Ismay van Wilgen Sporthal .

Een moment uit de vrouwenbasketbalfinale tussen Yellow Birds en De Arend, zondag in de Ismay van Wilgen Sporthal . Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De Arend heeft de eerste klap uitgedeeld in de vrouwenbasketbalfinale. Van Yellow Birds, dat dit seizoen nog niet had verloren, werd zondagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 57-50 gewonnen. Na een krappe 13-12 voorsprong na de eerste quarter en 27-25 bij de rust, viel Yellow Birds in de tweede helft terug.

Basketbalster van het Jaar Marcella Sedoc van De Arend bracht de ommekeer met een three-pointer met 4:31: 34-31. Vanaf dat moment heeft haar team niet meer achtergestaan. Met 4:08 in de vierde quarter lukte het Yellow Birds door twee opeenvolgende three-pointers van Onna Fang gelijk te komen: 44-44. Maar na opeenvolgende three-pointplays van respectievelijk Chayenne Naarden van Yellow Birds (2:49) en Sedoc van De Arend (2:30) - 47-47 - sloeg de verdedigend kampioen door vijf punten op rij van Chayenne Breinburg weer een gat waarmee het pleit was beslecht.

Beide teams traden verzwakt aan. Yellow Birds had slechts acht man. Over de afwezigheid van de andere speelsters tastte coach Wilfred Gallant in het duister. "Ik weet het niet; ze hebben niet afgemeld." Bij De Arend ontbrak center Morena Leter. Volgens coach Andy Hooghart had ze ruim van tevoren aangegeven niet te kunnen spelen in game 1. "Het is vandaag zonder haar gelukt, maar we hopen haar dinsdag wel te hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina