Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Iron lady' Ferrier zal no-nonsensebeleid voeren

'Iron lady' Ferrier zal no-nonsensebeleid voeren

06/04/2018 10:51 - Naomi Hoever

Robert Peneux en ‘iron lady’ Lilian Ferrier

Robert Peneux en ‘iron lady’ Lilian Ferrier Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het no-nonsensebeleid van de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, ‘iron lady’ Lilian Ferrier, zal zich richten op vijf punten. Dat zei ze donderdag na het tekenen van het protocol van overdracht, waarmee ze officieel de leiding van het departement overnam.

Sierlijk wapperden de rode, witte, groene en gele vlaggen bij de ingang om Ferrier te verwelkomen. Het protocol van overdracht werd getekend door haar en terugtredend minister Robert Peneux. Laatstgenoemde, die in december vorig jaar zijn ontslag indiende dat overigens nooit door president Desi Bouterse is aanvaard, omschrijft het ministerie als één met grote verantwoordelijkheid.

Ferrier is van plan werk te maken van de vele uitdagingen waar het ministerie voor staat. De vijf punten die prioriteit hebben, zijn wat haar betreft wetgeving voor primair onderwijs, kindervolgsysteem, Early Childhood Development en Basic Education en leerkrachten.

Als vijfde wil ze zieke leerkrachten die constant met een attest van hun huisarts opdraven, aan heronderzoek onderwerpen. Daarvoor zal zij speciaal een arts in dienst nemen. "Het gesjoemel met attesten moet ophouden." Volgens haar worden attesten politiek misbruikt om stemmen te winnen. "Het is onkan", hekelt zij.

Het zal niet langer mogelijk zijn om lerarenvergaderingen en trainingen tijdens werkuren te houden. De nieuwe bewindsvrouw vindt dat dit ten koste gaat van de tijd die zij aan de kinderen moeten besteden. Voorts vindt zij het niet kunnen dat leerlingen wegens leeftijd worden bevorderd. Zij noemt dit kindermishandeling. Ze stelt dat er in het basisonderwijs geïnvesteerd moet worden zodat probleemleerlingen in een vroeg stadium ontdekt kunnen worden.

Het ministerie is verantwoordelijk voor 580 scholen, 17.500 ambtenaren, 16.000 leerlingen en honderd Surinaamse studenten in het buitenland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen