Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verzekeraars evalueren blikschaderegeling

Verzekeraars evalueren blikschaderegeling

03/04/2018 08:59 - Merredith Bruce

Verzekeraars evalueren blikschaderegeling

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Verzekeringsmaatschappijen komen deze week bijeen om de blikschaderegeling te evalueren die op 1 maart is ingegaan. “Het is pas ingetreden, dus we moeten zien hoe we nog meer vorm hieraan kunnen geven”, zegt Steven Williams, manager Claims bij Verzekeringsmaatschappij Assuria, tegen de Ware Tijd.

De roep om meer voorlichting is de afgelopen periode duidelijker geworden. Dat traject zal - afhankelijk van wat uit de evaluatie voortkomt - worden uitgestippeld. De krant is na de invoering van de regeling benaderd door bezorgde voertuigbestuurders.

Eén van de klachten is dat het taalgebruik op het formulier erg gewichtig is en dat de letters te klein zijn, wat problemen kan opleveren voor iemand die moeite heeft met het lezen. Williams wijst erop dat personen elkaar nu meer dan ooit zullen moeten helpen en bijstaan. "Er is geen andere keus. De regeling is er al."

Parlementariër Keshopersad Gangaram Panday heeft pas nog in gesprek met de krant gesteld dat er meer voorlichting en begeleiding moet komen om de mindshift over deze nieuwe regeling teweeg te brengen bij de gemeenschap. Hij had liever gezien dat de regeling gefaseerd was ingevoerd.

Williams zegt dat de verzekeringsmaatschappijen informatie op hun website hebben over de meest gestelde vragen. "We proberen op allerlei manieren in te komen met de voorlichting." Op het formulier komt een veld 'groene kaartnummer' voor. Williams zegt dat het bestemd is voor buitenlanders die betrokken raken bij een aanrijding.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina