Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • INGEZONDEN: Vonnis is meer dan winst rechtszaak

INGEZONDEN: AAC vs Staat: vonnis is meer dan overwinning rechtszaak

03/04/2018 19:01

INGEZONDEN: AAC vs Staat meer dan overwinning rechtszaak

 

De kortgedingrechter heeft AAC in het gelijk gesteld in het proces tegen de staat, in dezen het ministerie van Volksgezondheid, vertegenwoordigd door de Project Management Unit onder leiding van de heer L. Boksteen. Dit vonnis is meer dan alleen een overwinning van een rechtszaak.

Het is meer dan alleen een succes waarbij AAC ten rechte in staat wordt gesteld om toezicht te mogen houden op de uitvoering van het bouwwerk teneinde te waarborgen dat de uitvoering volgens haar bedoeling plaatsvindt. Onze bijzondere dank daarbij aan de kortgedingrechter mr. A. Charan, die op een bijzondere wijze recht heeft gesproken.

De beslissing van de kantonrechter is bijzonder omdat hiermee een aantal zaken in de rechtsgang duidelijk naar voren komen, onder andere:

  • Dat in Suriname auteursrechten worden gerespecteerd.
  • Dat vrouwe Justitia geblinddoekt, op basis van feiten en regels recht doet gelden, zonder aanziens des personen.
  • Dat de staat niet onschendbaar is, en consultant en overigen het geloof weer hebben gekregen dat zij inderdaad nog in een rechtstaat leven en recht zegeviert.
  • Dat het plaatsen van ondeskundigen op bepaalde posities de staat heel veel schade kan berokkenen. In dit geval is het vooral de ondeskundigheid binnen de PMU.
  • De onsportiviteit van sommige advocaten bij het verliezen van een rechtszaak.

Aan die advocaten wil ik de volgende boodschap geven: indien blijkt dat uw falende kennis, en/of poging tot het manipuleren van de wet niet heeft gefunctioneerd, moet u als een rechtgeaarde persoon uw verlies sportief dragen. Het siert verder een advocaat niet om bij een overwinning alleen maar de financiële waarde in acht te nemen. Soms is het de overwinning zelf - het gevoel van recht - dat heeft gezegevierd. En ook het doel waarmee deze rechtszaak is aangespannen; en wel erop te willen toezien dat hetgene wij hebben ontworpen, inderdaad wordt uitgevoerd zoals wij dat hadden bedoeld. Het respecteren van onze intellectuele eigendom is dan ook belangrijker dan de financiële winst.

Tommy Mungra, architect AAC

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina