Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beladers SLM staken

Beladers SLM staken

31/03/2018 00:02 - Wilfred Leeuwin

Beladers SLM staken

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Beladers van SLM-vliegtuigen, tevens belast met het afhandelen van vliegtuigen staken sinds vrijdag. Aanleiding is dat zij hun salaris over maart niet op tijd hebben ontvangen en dat ook achterstallige betaling over februari niet in orde is gemaakt. De actie hing al ongeveer een week in de lucht.

Toen betrokkenen vrijdagmorgen na lang aandringen eindelijk hun cheques kregen bleek dat zij toch niet over hun geld bij de bank konden beschikken, omdat de verwerking nog moest plaatsvinden. Dit was voor hen de druppel die de emmer deed overlopen. De afhandeling van vluchten waarvoor de SLM verantwoordelijk is dreigt zo lang de actie voortduurt in gevaar te komen. Er zal óf een beroep moeten worden gedaan op beladers van andere bedrijven óf op die van luchtvaartmaatschappijen die hun eigen afhandeling verrichten. 

Overigens is de staking om meerdere redenen ingezet dan alleen loon. De beladers die werkzaam zijn geweest bij het bedrijf Procons van Santuscha Raghoe, zouden nu rechtstreeks vallen onder het gezag van de SLM. Echter is, sinds SLM-directeur Robbi Lachmising de overname publiekelijk had aangekondigd, geen werk van gemaakt hun indiensttreding schriftelijk te bevestigen. Lachmising zelf is tot 3 april nog directeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina