Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Studenten PTC moeten door investeren

Studenten PTC moeten blijven investeren in zichzelf

26/03/2018 06:21 - Amanda Palis

Studenten PTC moeten blijven investeren in zichzelf

 

PARAMARIBO - “Het stopt niet hier, blijf in jezelf investeren en bereik je volle potentie." Dit zei waarnemend minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Patrick Pengel tot 64 afgestudeerden van het Polytechnic College Suriname (PTC) die hun diploma vrijdag hebben ontvangen. De grootste aantallen werden afgeleverd door het Hoger Laboratorium Onderwijs en Infrastructuur en Werktuigbouwkunde.

Bestgeslaagde van het PTC is Ranuka Ramkisoen van de studierichting ICT. "Zij is het bewijs dat een studie aan het instituut met de juiste inzet en de juiste motivatie binnen de normale studietijd kan worden afgerond", zei PTC-directeur Robby Holband. "De resultaten over het algemeen zijn goed en het was echt zoeken naar de uitzondering binnen alle mooie resultaten."

Hij hoopt dat regering en bedrijfsleven goed gebruik zullen maken van de kwaliteiten van de afgestudeerde dames en heren. "Onze afgestudeerden hebben een pre in uw organisatie, mede doordat zij de kennis en de kunde hebben om vraagstukken in de samenleving te helpen ontrafelen. Zij zijn mensen die zeker hun schouders onder het werk zetten en kwaliteit kunnen leveren."

De mooie resultaten zijn bereikt ondanks de moeilijke omstandigheden waarmee het instituut werd geconfronteerd, zoals - en vooral - niet tijdige overmaking van de subsidie. "Met het niet op tijd betalen houdt u de school eigenlijk het mes op de keel", zei Ashokkoemar Rambali, voorzitter van het PTC-bestuur.

Zijn woorden waren vooral bedoeld voor minister Pengel aan wie hij vroeg om vooral hier aandacht aan te besteden. "Het bestuur en de leiding hebben met kunst- en vliegwerk deze periode die zich kenmerkte door moeilijkheden toch succesvol mogen afronden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen