Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Arend en Yellow Birds op herhaling

De Arend en Yellow Birds op herhaling

25/03/2018 21:16 - Terence Oosterwolde

De Arend en Yellow Birds op herhaling

Chayenne Breinburg was ongrijpbaar voor de verdediging van Rialto en scoorde makkelijk uit fastbreaks. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De Arend en Yellow Birds hebben er geen twijfel over laten bestaan dat ze in de vrouwenfinale van de Surinaamse Basketbalassociatie thuis horen. Beide teams zegevierden zondag ruim over hun tegenstanders. Met de finale (best of 5) wordt op 8 april een aanvang gemaakt.

De Arend beet de spits af tegen Rialto. Na beide wedstrijden van de ingekorte algemene ronde nipt te hebben verloren, maakte De Arend korte metten met de tegenstander. Zondagavond was de eindscore 62-41. Rialto kwam geen enkel moment in het spel. Pas toen De Arend haar voet van het gaspedaal haalde, scoorde Rialto iets makkelijker en zorgde Anita Tolud met wat three-pointers ervoor dat de schade dragelijker was.

In de tweede ontmoeting overklaste Yellow Birds SCVU met 82-41. Bij de verliezer zat hoofdcoach Errol Landolf niet op de bank, maar in het publiek. Het team stond onder leiding van Gertrude Soesman en Patrick Nirk. Wilfred Gallant zwaaide als vanouds de scepter bij Yellow Birds, dat geen moment in de problemen kwam. Ondanks het grote verschil bleef hij instructies schreeuwen naar zijn speelsters.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen