Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 150 busvergunningen dreigen te vervallen

Meer dan 150 busvergunningen dreigen te vervallen

21/03/2018 16:23 - Gilliamo Orban

150 busvergunningen dreigen te vervallen

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Verlengde vergunningen van particuliere bushouders die uiterlijk 29 maart niet zijn opgehaald, zullen vervallen. Dat blijkt uit een bekendmaking van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie waarin betrokkenen worden opgeroepen zich te melden. Het gaat om 160 bus ondernemers van diverse routes, die ondanks dat ze op de hoogte zijn gesteld, toch niet zijn verschenen.

"Dit is nonchalance van de bushouders. We komen hen tijdens controle tegen en willen voorkomen dat ze tyuku geven aan de controleurs om hierdoor maatregelen te ontlopen", zegt Marlon Schoonhoven, waarnemend directeur van het directoraat Transport, tegen de Ware Tijd. Behalve dat de lijst met namen van betrokken bushouders is gepubliceerd heeft ook de voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, John Mahadewsingh, er één gehad. "Als ze deze keer hun vergunning niet komen afhalen, is dat niet onze schuld."

De voorzitter zegt dat het om een personen gaat met wie er contact is gemaakt om de vergunning op te halen, maar achteraf bleek dat ze nog documenten moesten overleggen. Hij zal zich ervoor inzetten dat de bushouders de bekendmaking lezen en verwacht dat zij gehoor zullen geven aan de oproep. Schoonhoven herinnert aan wat er eerder was gezegd, namelijk dat het ministerie bezig is de bussector te ordenen. "Vroeger was er een gedoogbeleid, maar wij werken volgens het boekje en willen geen chaos meer hebben." De controle is volgens hem opgevoerd sinds het aantreden van minister Jerry Miranda. Er zijn zaken die het ministerie niet langer zal tolereren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina