Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gebrek aan ervaring nekt Raision Loimu

Gebrek aan ervaring nekt Raision Loimu

17/03/2018 16:35 - John Zaalman

Het team van volleybalclub Raision Loimu. In de achterste rij staat de Surinaamse volleybalinternational Gino Naarden (midden).

Het team van volleybalclub Raision Loimu. In de achterste rij staat de Surinaamse volleybalinternational Gino Naarden (midden). Foto: FB Raision Loimu  

PARAMARIBO - Gino Naarden en zijn volleybalclub Raision Loimu staan in de kwartfinale van de play-off in Finland met 2-0 achter. Sampo Volley stuntte vrijdag door in game 2 terug te veren van een achterstand en in vijf sets te winnen (16-25, 22-25, 25-18, 25-22, 15-9).

"Echt jammer van de wedstrijd, want we stonden 2-0 voor en na een break van 18 minuten (in Finland is er een pauze van 18 minuten tussen set 2 en 3) ging het mis", zegt Naarden. Game 3 wordt zondag thuis bij Sampo gespeeld. De Surinaamse volleybalinternational is trots op zijn teamgenoten en coach Christophe Acht.

"We hebben het jongste team in de competitie en het is het eerste professionele volleybalteam van onze coach, voormalig assistent-coach van het Belgische nationaal team", vervolgt de Surinamer. "Je merkt dat wij als team samen een heel hoog niveau leveren, vandaar de 2-0 voorsprong, maar wij konden de voorsprong niet behouden vanwege het gebrek aan volleybaluren (ervaring, red.)."

Raision Loimu reist zaterdag af naar Kupio, een trip van acht tot negen uren. "We gaan het vandaag als team alvast hebben over wat wij anders kunnen doen om zo de winst binnen te slepen. Wordt dit het jaar dat Raision Loimu zal stunten? Dat weet ik niet, maar wat ik wel zeker weet is dat ik mijn huid heel duur verkoop."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina