Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Londen zet 23 Russische diplomaten land uit

Londen zet 23 Russische diplomaten land uit

14/03/2018 11:59

De Britse premier Theresa May.

De Britse premier Theresa May. Foto: AFP  

LONDEN - Met het verwijderen van 23 Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk start de Britse regering een diplomatieke oorlog met Rusland. De verwachting is dat Rusland tegenmaatregelen zal nemen. De Britse premier Theresa May heeft nu al aangekondigd die te pareren met nieuwe acties. De sancties volgen op de moordaanslag op Sergej Skripal (66) en zijn dochter Joelia (33).

Het is niet de eerste keer dat Russische diplomaten uit het Verenigd Koninkrijk worden verwijderd. Begin jaren zeventig ging het zelfs om meer dan 90 diplomaten. Indertijd was de Russische ambassade echter veel omvangrijker dan op dit moment het geval is. De Russische ambassade heeft op dit moment 56 medewerkers. Meer dan 40% van hen moet het land binnen een week verlaten.

Rusland heeft inmiddels officieel gereagereerd op de beslissing. Het Kremlin noemt het een vijandige daad die onaanvaardbaar, onterecht en kortzichtig is. "De huidige leiding in Groot-Brittannië draagt de verantwoordelijkheid voor de verslechtering van de Brits-Russische betrekkingen", zo laat de ambassade weten. Eerder ontkende de Russische buitenlandminister Lavrov de Britse beschuldigingen. Hij vindt dat de Britten "een politieke lastercampagne, gebaseerd op een provocatie" tegen Rusland voeren. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina