Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geroezemoes over kabinetswijziging luider

Geroezemoes over kabinetswijziging luider

14/03/2018 00:02 - Ivan Cairo

Geroezemoes over kabinetswijziging luider

 

PARAMARIBO - Geluiden over een op handen zijnde reshuffling van de ministerraad zijn vanaf het afgelopen weekeinde luider geworden. Zo is minister Jerry Miranda (OWT en C) al door president Desi Bouterse meegedeeld dat hij vervangen zal worden. Zijn taken worden momenteel uitgevoerd door Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Vanuit de regering worden hierover spoedig officiële mededelingen gedaan.

Miranda moest zich zondagavond bij president Bouterse aanmelden. Het verloop van het gesprek met het staatshoofd zou hem niet zijn bevallen, waarna hij volgens bronnen zou hebben besloten om de eer aan zichzelf te houden. Een ontslagbrief heeft het staatshoofd echter nog niet bereikt. Maandag en dinsdag is Miranda "wegens ziekte" niet op het werk verschenen. Al enkele weken deden hardnekkige geluiden de ronde dat hij op de schopstoel zat. De president zou niet blij zijn met de gang van zaken op OWT en C sinds hij daar de scepter heeft overgenomen.

Daarbovenop kwam het recente schandaal rond de SLM en de lening van de NDP aan de Wegenautoriteit Suriname die ressorteert onder het ministerie van OWT en C. Het geld was, aldus Miranda, van de partij geleend om vlaggen te kopen ter gelegenheid van de srefidensiviering vorig jaar november. De krant verneemt dat president en NDP-voorzitter Bouterse en de NDP-ondervoorzitters André Misiekaba en Jennifer Geerlings-Simons niet op de hoogte waren van deze zaak.

Na Miranda's mededeling over de lening in DNA vroegen Misiekaba en Simons hierover duidelijkheid van de regering. In een schorsing die daarop volgde zou president Bouterse naar de Ware Tijd verneemt, hard hebben uitgevaren in de koffiekamer. Op niet mis te verstane wijze zou hij hebben gevraagd in welke rommel zijn partijgenoten hem hadden gemanoeuvreerd. Na de schorsing legde de president uit hoe het was gekomen dat de NDP geld had geleend aan de Wegenautoriteit Suriname. Het zou in nationaal belang zijn gedaan en hoewel zaken niet conform de comptabele regels waren gelopen, is er geen sprake van corruptie, zei Bouterse.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina