Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Natuurkundige Stephen Hawking (76) overleden

Britse natuurkundige Stephen Hawking (76) overleden

14/03/2018 11:23

Paus Franciscus begroet Hawking tijdens een bezoek in het Vaticaan.

Paus Franciscus begroet Hawking tijdens een bezoek in het Vaticaan. Foto: AP  

LONDEN - De Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking (76) is woensdag overleden in zijn woonplaats Cambridge. Hawking was naast één van de grootste wetenschappers in zijn veld ook een begeesterde verteller, die miljoenen wist te interesseren in ingewikkelde natuurkundige materie.

Zijn dood werd bekendgemaakt door zijn kinderen, Lucy, Robert en Tim. "We zijn diepbedroefd dat onze geliefde vader is overleden. Hij was een groot wetenschapper en een buitengewone man, wiens werk en nalatenschap vele jaren zullen voortleven. Zijn moed en volharding en zijn genialiteit en humor inspireerden mensen over de hele wereld." "Hij zei ooit: 'Het zou niet veel voorstellen, dat universum, als het niet het thuis was voor de mensen die je liefhebt'."

Over de oorzaak van het overlijden van Hawking is nog niets bekend. De in Oxford geboren astrofysicus leed aan de neurologische ziekte ALS. Hij kon uitsluitend met een spraakcomputer communiceren en bewoog zich al tientallen jaren per rolstoel voort. De aandoening werd vastgesteld in 1963, toen hij 21 jaar oud was. Artsen gaven hem toen hooguit 2 jaar. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina