Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beelden 'weerspreken' verhaal verdachte

Videobeelden 'weerspreken' ontkenningsverhaal verdachte

14/03/2018 05:24 - Van onze redactie

Beelden 'weerspreken' verhaal verdachte

 

PARAMARIBO - Mi no sabi a man disi yere, na zomaar a man e poti mi na probleem", riep verdachte Romano W. op een boze toon tegen rechter Dinesh Sewrattan. Hij probeerde hierdoor gisteren zijn onschuld duidelijk te maken tijdens de zitting. De rechter en de officier van justitie, Rashree Koendan waren hiervan duidelijk niet onder de indruk. Op de videobeelden die tijdens de zitting vertoond werden, is immers duidelijk te zien dat de verdachte samen met Roche M. en Sergio B. een autoinbraak pleegde op 17 oktober aan de Waldi Zuiverloonstraat.

Sergio B. en Romano W. werden door Roche afgezet. De eerste pleegde de diefstal en Romano W. stond op de uitkijk. Sergio B. beweerde dat zijn medeverdachten niet wisten wat hij zou doen en "ik heb ze daarna ook niet gezegd wat ik heb gedaan". Uit de beelden bleek echter het tegendeel. Duidelijk is te zien dat de twee uit de auto stapten en in de richting van een winkel liepen naar het voertuig waarin zou worden ingebroken. Toen hij gisteren bleef ontkennen, vroeg de officier van justitie hem om mee te kijken naar de beelden.

Hij gaf toen geen antwoord op vragen van de openbaar aanklager. Roche M. zat bijna de hele tijd muisstil naar de grond te staren. Sergio B. beloofde de rechter dat het niet meer zal gebeuren: "Het gaat niet meer gebeuren; ik heb een fout gemaakt meneer de rechter." Deze stelde dat het een ernstige zaak is, omdat tientallen mensen op deze manier dagelijks worden benadeeld. De zaak is uitgesteld naar 10 april.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina