Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Assen mogelijk nieuwe minister bij JusPol

Assen mogelijk nieuwe minister bij JusPol

14/03/2018 12:45 - Ivan Cairo

Assen mogelijk nieuwe minister bij JusPol

Ronald Assen, ex-minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking en Defensie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Oud-minister Ronald Assen wordt vermoedelijk de nieuwe minister van Justitie en Politie. Zo beweren enkele bronnen in regeringskringen. Het departement zit sinds het ontslag van Eugène van der San begin juni 2017 zonder een permanente minister. Assen, een prominente NPS’er, heeft in twee kabinetten van het Nieuw Front gediend.

Eind 1993 - na het plotselinge vertrek van minister Eddy Sedoc - werd de toenmalig directeur van het Algemeen Bureau voor de Statistiek minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking. Na de verkiezingen van 2000 werd Assen minister van Defensie. Assen was eerder al in beeld bij deze regering om op een ander ministerie geplaatst te worden, maar hij zou naar wordt vernomen toen hebben geweigerd.

Intussen is bekend dat in verband met de komende bijltjesdag in de regering zeker minister Jerry Miranda (OWT en C) niet terugkomt. Hem is al door president Desi Bouterse gezegd dat hij zal worden vervangen. Personen die worden genoemd als potentiële opvolgers zijn directeur Luchthavenbeheer Vijay Chotkan en directeur Transport en Communicatie bij OWT en C, Joyce Blokland. Naar verluidt zou Chotkan niet warm lopen voor deze ministerspost.

Ook de naam van Reynold Simons, momenteel leidinggevende bij het Planbureau Suriname, wordt genoemd als aankomend minister. Hij was van 1991 tot 1993 minister van Arbeid in het eerste kabinet-Venetiaan. Behalve OWT en C zouden ook de ministersposten bij Sport en Jeugdzaken, Natuurlijke Hulpbronnen, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Veeteelt en Visserij in het reshufflingpakket zitten.

Een definitief besluit zou nog niet zijn genomen. Bij enkele parastatale bedrijven worden zeer waarschijnlijk ook directeuren vervangen. President Bouterse had enkele maanden geleden al gezinspeeld op een reshuffling; er wordt gesteld dat gewacht werd totdat de begroting 2018 was goedgekeurd door het parlement. Dat is intussen al gebeurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen