Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee verdachte woningbranden in Guyaba

Twee verdachte woningbranden in Guyaba

13/03/2018 13:17 - Edwien Bodjie

In Guyaba ging zondagnacht de woning van Hugo Tiopo in vlammen op.

In Guyaba ging zondagnacht de woning van Hugo Tiopo in vlammen op. Foto: Aangeboden  

PARAMARIBO - In het dorp Guyaba aan de Boven-Surinamerivier is zowel zondagnacht als maandagnacht een huis in vlammen opgegaan. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Bestuursopzichter Malije Banai van Guyaba bekijkt samen met het dorpsgezag of de politie ingeschakeld zal worden voor verder onderzoek.

Bewoner Hugo Tiopo verliet zondag zijn huis zoals gebruikelijk rond tien uur 's avonds om elders te overnachten. Een uurtje daarna kreeg hij een telefoontje dat zijn huis in brand stond. Toen hij daar aankwam was het onderkomen volledig afgebrand. De volgende dag vertrok een tante van Tiopo naar haar kostgrond waar ze zou overnachten en die nacht is ook haar huis afgebrand.

"Het kan geen toeval zijn dat mijn huis en die van mijn tante zo zijn afgebrand op de momenten waarbij er geen mensen in de huizen waren", spreekt Tiopo zijn argwaan uit. "Langer dan twintig jaar hebben we geen brand gehad in dit dorp en nu ineens twee na elkaar. A no kan, wan sani no bun."

Tiopo heeft bij zijn weten met niemand ruzie in het dorp en zijn tante ook niet. Evenmin leven zij in onmin met andere families. De twee huizen waren ongeveer honderd meter van elkaar verwijderd. Van kortsluiting kan geen sprake zijn omdat de woningen niet zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Vanwege de dakbedekking van pinabladeren waren de huizen extra brandgevoelig.

Bestuursopzichter Banai neemt het vermoeden van opzet serieus: sinds hij in het dorp werkt, is hij nog nooit eerder geconfronteerd met een woningbrand. Samen met het districtscommissariaat zal dit voorval goed worden besproken. "Want natuurlijk zijn de mensen bang over wat er vanavond zal gebeuren." Tiopo zegt nerveus: "Mi e frede ete wan oso o bron baka tideneti".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina