Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken

Trump ontslaat minister van Buitenlandse Zaken Tillerson

13/03/2018 14:23

Minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

Minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. Foto: AFP  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson ontslagen. Dat meldt Trump dinsdag zelf op Twitter. Tillerson wordt opgevolgd door Mike Pompeo, de directeur van de CIA. In zijn tweet bedankt Trump Tillerson voor zijn diensten als minister.

Trump zou zijn minister vrijdag al hebben gevraagd om op te stappen. Tillerson keerde daarop vroegtijdig terug uit Afrika. De president heeft tegen The Washington Post gezegd dat Tillerson "veel heeft bereikt in de afgelopen veertien maanden". "Ik wens hem en zijn familie het beste", aldus Trump in reactie. De precieze reden van het ontslag wordt niet bekendgemaakt.

Volgens medewerkers van het Witte Huis zou Trump nu de keuze hebben gemaakt omdat de gesprekken met Noord-Korea op de agenda staan. Dat meldt The Washington Post. Ook de aanpak van de crisis met Noord-Korea zouden de twee het al langer niet eens zijn. Tillerson zou de diplomatieke route verkiezen boven de hardere koers van de president. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina