Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond wil spoedig om de tafel met regering

Politiebond wil spoedig om de tafel met regering

13/03/2018 08:42 - Gilliamo Orban

Revelino Eyk, woordvoeder van de Surinaamse Politie Bond.

Revelino Eyk, woordvoeder van de Surinaamse Politie Bond. Foto: Politiebond.sr  

PARAMARIBO - Leden van de Surinaamse Politie Bond (SPB) willen dat de onderhandeling met de regering over hun herwaarderingsplan spoedig moet beginnen. Zij hebben maandag tijdens een algemene ledenvergadering in de Politieacademie besloten om geen uitstel meer aan de regering te geven. “We hebben sinds augustus ons wensenpakket ingediend en de regering heeft genoeg tijd gehad om het te bestuderen”, zegt SPB-woordvoerder Revelino Eyk tegen de Ware Tijd.

Hij wijst erop dat in januari de bond een herinneringsbrief heeft gericht naar waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie. "We hebben toen een schrijven gekregen dat er uiterlijk februari over het herwaarderingsplan gesproken zal worden. Nu hebben we een brief gekregen dat eind deze maand met de gesprekken gestart kan worden", zegt de woordvoerder. De leden willen volgens hem geen verschuiving meer, omdat het bijna al acht maanden is dat het wensenpakket is ingediend. Ze hopen dat er spoedig akkoord hierover bereikt zal worden.

Het herwaarderingspakket omvat onder andere een loonsverhoging. Eyk kan zich niet meer herinneren wanneer de politie haar laatste verhoging heeft gekregen. "Toenmalig minister Jennifer Van Dijk-Silos van Justitie en Politie zei enkele jaren terug dat de politieambtenaren een loonsverhoging van tweehonderd procent zouden moeten krijgen. Dat wil zeggen dat de politiemensen sterk ondergewaardeerd zijn en er moet spoedig hierin verandering komen", aldus de woordvoerder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina